ישנם אנשים שמכורים להתעוררות והתרגשות שיש במצבי לחץ. על מנת להימנע מלחץ, יש להגביר את התגובה של המערכת הפרה- סימפתטית, ע"י הבאת רוגע למוח והרפיה של השרירים. אנשים אלו נמצאים כל הזמן בלחץ להספיק. "רודפים אחרי הזנב של עצמם". הגוף משחרר להם הורמונים של לחץ וזה הופך להיות המצב ה"רגיל" והטבעי שלהם. הם לא יכולים לנוח. הם יכולים פתאום לחוש תשישות ו"נפילת מתח" ולהתמוטט פיזית.
הסיבות למתח:
א. פסיכולוגי/ מנטאלי: כיצד אנו מגיבים למציאות ולאירועים שקורים סביבנו? איך אנו מסתכלים בכלליות על העולם ועל החיים. אם נקבל דברים ברגשות שליליים: כעס, פחד, שנאה, קנאה, נקמה או דאגה זה יגרום למתח. יש לקחת את החיים בגישה שכל מה שקורה – אנו יכולים לשאת. המצבים אינם גורמים למתח (קשים ככל שיהיו..), רק הגישה שלנו!!!!! אם נסתכל ונראה דברים באור חיובי – ל א נ ה י י ה ב מ ת ח !
ב. לחץ סביבתי: קשור לסביבה בה אנו חיים. חום גבוה, קור חזק, רעש, לחות, עשן, אבק, כימיקאלים מזיקים. אנשים מגיבים באופן שונה: יש מי שהגורמים הסביבתיים יפריעו לו יותר (לא יוכלו לחיות בסביבה כזו) ויש מי שפחות.
ג. לחץ פיזי: כל מה שקשור לגוף
ד. מאכלים שמעלים לחץ כגון:
מאכלים או חומרים אלו, מפעילים את המכאניזם של הלחץ, ע"י המרצת מערכת העצבים הסימפתטית.
ה. נשימה לא נכונה: נשימה רעשנית, חלשה או מהירה
ו. יציבה/ עמידה לא נכונה: הדרך בה אנו יושבים, עומדים, הולכים וכו'.. אם נשב זקוף נחוש ביטחון עצמי.
ז. מחלות: מחלה כרונית מעידה על בעיה במערכת ולכן יוצרת מתח. דוגמא לבעיה במערכת זה למשל חוסר הסתכלות שלנו פנימה אל התודעה. המתח נוצר ממחשבה לא טובה שנוצרת במוח וגורמת לפחד, עצבות, עצבנות או דיכאון.
ח. דיבור רב: כשאנו מדברים – מערכת העצבים בפעולה: שרירים נעים. שעת דיבור שלמה מעייפת כמו חמש שעות של עבודה פיזית. ישנן יותר שרירים שעובדים בדיבור לעומת בעבודה פיזית. לכן, מדיטציות רבות ועבודה רוחנית נעשים בשקט בדרך כלל.
ט. מאמץ יתר: גורם לחוסר איזון בן המערכת הסימפתטית והפרה- סימפתטית ולכן גורם ללחץ.